Vikar fra LejeVikar på Afrikansk eventyr

Kristian Winberg, som har været hos LejeVikar i 2½ år, er blevet valgt til en spændende opgave i Somaliland ved Afrikas Horn.

Kristian har i hele sin tid hos LejeVikar været tilknyttet tømrermester Henrik Mernild, som arbejder tæt sammen med Rockwool. Kristian står således i værkstedet på Rockwool flere dage om ugen, hvor han bl.a. arbejder med udviklingen af nye isoleringsprodukter.

I samarbejde med WHO og den velgørende organisation Fair Fishing, er der etableret et samarbejde om at isolere nogle skibscontainere, så de kan bruges som kølehuse til fiskernes fangst.

Kristian er klar til dagens arbejde

Samarbejde med de lokale

Somaliland

Projektet finder sted i en fiskerlandsby i Somaliland, ca. 20 timers rejse hjemmefra.
Kristian skal arbejde på projektet i 10 dage, og forventer, at der er ca. 10 timers arbejde om dagen.

På nuværende tidspunkt bruger landsbyen ca. 800.000 kr. årligt på at køle fiskene ned. Det er penge, som de reelt ikke har, eller kan tjene på fiskeriet, og derfor gældsættes de voldsomt.
Med de nye isolerede skibscontainere forventer man, at kunne halvere denne udgift.

Idéen er, at Kristian skal oplære de lokale til selv at kunne fortsætte arbejdet, når han er rejst hjem igen. Der vil derfor være fem lokale håndværkere, som arbejder sammen med Kristian på projektet.

Kristian er blevet valgt til at gennemføre dette projekt, og vi hos LejeVikar er stolte af at sende Kristian afsted på denne spændende opgave.